Food-y-Market

Brouwerij De Leckere

Door Jan Wolfs uit De Meern

Brouwerij De Leckere is in 1997 opgericht door vrienden met passie voor bier én smaak en is uitgegroeid tot een moderne bierbrouwerij met respect voor mens en natuur. Ons uitgangspunt: het brouwen van lekkere speciaalbieren met uitsluitend gecertificeerde, biologisch geteelde grondstoffen.

In 2001 verhuisde de brouwerij naar het huidige pand in De Meern. De nieuwe brouwerij werd geopend door Annemarie Jorritsma, toenmalig minister van Economische Zaken. Er wordt nog altijd gebrouwen volgens dezelfde principes: met biologisch gecertificeerde mout en hop en naar recept(en) van de bevlogen brouwmeesters. Inmiddels produceren wij veel grotere hoeveelheden en misschien wel nóg lekkerder dan in die beginjaren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat hoog in het vaandel bij De Leckere. Zo wordt het lopende band werk gedaan door werknemers van de Pauw bedrijven, de voormalige sociale werkplaats in Breukelen. Sinds 2007 is de Utrechtse Speciaalbierbrouwerij De Leckere een onderdeel van Odenwald Organic, Home of True Taste. Met veel aandacht voor smaak en kwaliteit wordt er hard gewerkt om de positie van de brouwerij verder te versterken, zodat iedereen trots kan zijn op de bieren van de eerste biologische speciaalbierbrouwerij van Nederland!


Terug naar het overzicht