Food-y-Market

Het Ciderhuis

Door Margot Sanderse uit Utrecht

Cider is een heerlijke, licht alcoholische appel drank, variërend van 4% tot 8% alcohol en wordt gemaakt van een mix van gewone en speciale ciderappels.

Het Ciderhuis is ontstaan vanuit mijn passie voor dit heerlijke verfrissende drankje en het Verenigd Koninkrijk. En vanuit de overtuiging dat dit lekkers ook een plekje op de Nederlandse markt kan veroveren! 

Het Ciderhuis staat voor eerlijke en heerlijke ciders gemaakt door producenten met een hele grote passie voor hun producten. Ik heb ze zelf geselecteerd tijdens een bezoek aan de UK en vervolgens laten toetsen door een groot smaak panel. En smaak hebben ze!

Wat is een ciderhuis?

Een ciderhuis is van oorsprong een drankgelegenheid, vaak niet meer dan een kamer in een boerderij of de schuur, die lokale cider verkoopt voor consumptie ter plaatse. Soms verkochten de ciderhuizen ook cider ‘to go‘ om mee naar huis te nemen. Het ciderhuis was een ongedwongen, niet-commerciële ruimte die een integraal onderdeel van het dorpsleven vormde en vaak onbekend was voor mensen buiten het dorp.

Vroeger waren er vele ciderhuizen. Maar als gevolg van het veranderde belastingsysteem voor cider in de Engeland in de vroege jaren 1970 samen met de sociale veranderingen, bestaan de meeste ciderhuizen nu alleen nog in naam en hebben plaatsgemaakt voor de pubs en het dorpscafe​​.

Op de Food-y-Market draag ik deze sfeer uit en hoop ik u daar ook te verwelkomen! 


Terug naar het overzicht