Food-y-Market

Lovechock

Door Laura de Nooijer uit Amsterdam

Lovechock is ontstaan uit pure passie voor chocolade!
Ik was al 2,5 jaar single (in 2007) en het maken van chocolade was een troost voor mij, het vulde mijn hartje met warmte. Er was nog geen ‘raw chocolate’ in Nederland. Ik vond het hoog tijd om zelf ‘raw chocolate' te gaan maken. Ik ging aan de slag. De eerste chocolaatjes waren zo overdonderend lekker, dat ik ze met veel enthousiasme aan al mijn vrienden uitdeelde. Al snel volgden de eerste bestellingen. In het begin gooide ik letterlijk alles wat ik tegenkwam in de chocolade, daarna leerde ik ’de kunst van het weglaten’ en ontstonden de eerste echte Lovechock-smaken.

Ook nu nog leer ik elke dag weer nieuwe dingen over chocolade. Chocolade maken is een prachtig vak. Ik houd ervan te spelen met ingrediënten, smaken, effecten en de magie van chocolade. Cacao is voor mij een heilige plant, met een liefdevolle ziel met vrolijkheid en humor. Ik wil mensen weer terugbrengen naar de ervaring van de essentie van de cacaoplant.

Visie
Lovechock wil harten van mensen openen door de lekkerste rauwe chocolade te maken. Lovechock wil mensen in contact brengen met de pure essentie van cacao. Wij kiezen de allerbeste, ongebrande en koud gemalen cacao, hierdoor blijven de flavonoiden en liefdesstofjes behouden. We gaan voor 100% biologische kwaliteit en kiezen voor hele stukken (super)fruit en noten in de chocolade. Daarnaast produceert Lovechock haar cacao op een eerlijke manier, met een goede beloning voor de boeren.

Liefde voor jezelf
Verwen jezelf en ervaar de werking van liefdesstofjes in de rauwe chocolade van Lovechock. Cacao is een van de meest bekende superfoods, natuurlijke voedselbronnen (fruit, zaden, noten, kruiden) die extreem vol zitten met voedzame stoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten (zoals flavonoïden), aminozuren (proteïnen), phyto-nutriënten enz. Superfoods bevatten niet slechts twee of drie stoffen die goed voor de gezondheid zijn, maar twaalf of meer! Geef jezelf liefde, gun jezelf het beste!

Liefde voor Moeder Aarde
Lovechock geeft om moeder aarde. Voor Lovechock is het belangrijk dat de aarde zo min mogelijk wordt belast door het productieproces van onze chocolade. De kracht van de zon en de voedingstoffen van de aarde willen wij koesteren. Door het gebruik van biologisch geproduceerde ingrediënten zorgen we ervoor dat er geen schade wordt toegebracht aan het milieu tijdens het teelproces. Alle bedrijven waarvan Lovechock haar producten afneemt, zijn biologisch gecertificeerd.

Behalve dat alle ingrediënten 100% biologisch zijn, groeit de zeldzame cacao die wij gebruiken, alleen in een polycultuur, omringd door vele andere gewassen. Dit bevordert de biodiversiteit.

Het karton van onze verpakking is gemaakt van duurzaam aangeplante bossen en onze folie is volledig afbreekbaar.

In de keuken en op kantoor worden alleen eco-was- en -schoonmaakmiddelen gebruikt. Uiteindelijk streeft Lovechock ernaar om klimaatneutraal te worden en ter compensatie voor onze CO2 afdruk, mooie klimaatbevorderende projecten te gaan steunen.

Liefde voor elkaar
De zorgvuldig geselecteerde cacaoleveranciers van Lovechock werken rechtstreeks samen met kleine boeren, zonder tussenpersonen. Op die manier kunnen we garanderen dat de boeren een eerlijk loon krijgen en goed worden behandeld. Lovechock betaalt een aanzienlijke premie op de marktprijzen om ervoor te zorgen dat de boeren voldoende worden beloond voor hun harde werk.

De cacao die deze boeren leveren, wordt verbouwd aan de hand van strikte regels betreffende de arbeidsvoorwaarden van de landarbeiders, in overeenstemming met de Fair Trade-richtlijnen. Sommige van de producerende boeren zijn al Fair Trade-gecertificeerd door Fairtrade Labelling Organizations (FLO).

Dus: proef de liefde op de Food-y-Market!


Terug naar het overzicht