Food-y-Market

The Sugar Free Bakery

Door Gillis Schatz uit Houten

Mijn naam is Gillis Schatz. Met veel enthousiasme en plezier werk ik aan vele suikervrije lekkernijen, zoals taarten, muffins, chocolade bonbons, koekjes, cupcakes en nog veel meer. Suikervrij, zonder toegevoegde zoetstoffen en suikervervangers, door de juiste ingrediënten te combineren, fruit en/of honing te gebruiken waar nodig, maak ik suikervrije taarten, gebak en chocolade die heerlijk zoet zijn en waar je geen genoeg van kunt krijgen.

Suikervrije producten
The SugarFree Bakery is niet alleen voor mensen met een suikerallergie of intolerantie. Ik kwam er zelf echter dat ik suiker niet goed verdraag. Helaas zit suiker in heel veel producten, de hoeveelheid suiker die wij binnen krijgen is enorm. Ik ging etiketten lezen van de producten die ik dagelijks gebruik. Ik schrok niet alleen van de hoeveelheid suiker, maar ook van vele andere ingrediënten en ging op zoek naar suikervrije producten en producten zonder deze toevoegingen.

Suikervervangers
Ondanks dat ik nu bewuster eet, blijf ik een zoetekauw en ik ben dol op een lekker stukje gebak of chocolaatje bij de thee. Staat zoet en lekker gelijk aan suiker? Er moeten toch taarten, gebak en chocolade zijn zonder suiker en vrij van toevoegingen die net zo lekker zijn? Ik ging op onderzoek uit. Er zijn zoveel mensen die al bewust aan het koken zijn, zelf met ideeën komen en volop lekkere dingen maken. Wat mij echter wel opviel was dat er veel gebruik wordt gemaakt van suikervervangers zoals stropen, palmsuiker etc. Nou zeg ik niet dat dit slecht is, ik ben geen voedselexpert, maar waarom voegen we dit toe? Ik ging op zoek naar producten die van zichzelf zoet genoeg zijn, genoeg smaak geven en als suikervervanger kunnen dienen.

Suikervrij gebak
Na veel proberen, heel veel proeven en veel geduld, kan ik met veel trots zeggen dat het mij gelukt is om suikervrije taarten, gebak en chocolade te maken die net zo verslavend lekker zijn als “gewoon” gebak en chocolade. Ik maak uitsluitend suikervrij gebak en chocolade met natuurlijke ingrediënten en natuurlijke suikervervangers zoals honing en fruit.

Lactose- en glutenvrij gebak
The Sugar Free Bakery biedt ook veel gebakjes, taarten en chocolade die lactose- en/of glutenvrij zijn. Er zijn natuurlijk nog meer allergieën en intoleranties waar ik graag rekening mee hou.

Kom al dit heerlijks proeven op de Food-y-Market!


Terug naar het overzicht