Food-y-Market

Willem & Drees

Door Willem Treep uit Cothen

Vers van dichtbij. Willem&Drees brengt aardappels, groenten en fruit van boeren uit de buurt zo bij jou op tafel. In 2009 zijn we begonnen in de regio Amersfoort om te ontdekken of het mogelijk was om lokale groenten en fruit in supermarkten in de buurt te krijgen. Al snel na de start merken we dat deze behoefte aanwezig is bij consumenten en bij onze klanten. Supermarkten zoeken naar betere producten, maar kunnen die vaak niet goed vinden omdat het aanbod daarvan te verspreid is. Telers kunnen vaak wel aan 1 of 2 winkels leveren, maar zodra het aantal winkels voor rechtstreekse levering stijgt, worden de logistieke kosten vaak een probleem.

Willem&Drees lost dit op door een ketenregisseur te zijn van lokaal aanbod voor onze klanten. Wij gaan alleen verder dan de regie van het halen en brengen. Onze aardappels, groenten en fruit moeten echt anders zijn dan het standaard aanbod in de winkels. Consumenten verwachten dat producten uit de buurt milieuvriendelijker geteeld worden, dat deze beter smaken, gezonder zijn en dat deze ook bijzonder zijn. Ons assortiment is toegespitst op bijzondere appelrassen, vergeten groenten en extra rijp geplukte aardbeien en kersen.

Om dit voor elkaar te krijgen werken we met voorgeselecteerde telers die als echte vakmannen weten hoe je milieuvriendelijker, gezonder en beter kan telen. Deze Willem&Drees telers worden met naam en plaats gekoppeld aan het product, zodat jij altijd kan zien van wie en waar je eten vandaan komt. Door het persoonlijk maken van ons aanbod gebeurt er iets bijzonders. Onze telers voelen zich veel verantwoordelijker voor de kwaliteit van de groenten en fruit. Want als je naam op een appel of bloemkool staat dan wil je natuurlijk dat ie er perfect bij ligt.

Dit zie je terug in de winkels en belangrijker nog, dat proef je...en nu ook op de Food-y-Market!


Terug naar het overzicht